资讯

广州

课程咨询: 4000-121-121

预约小初高体验课 享受高端1对1在线辅导

各位家长请注意:此表单用于预约体验课,不想预约的家长,请勿填写

获取验证码

请选择意向校区

请选择年级

请选择科目

立即体验

在线咨询

点击开始 在线咨询
TOP
当前位置:家教广州站 > 广东高考 > 正文

广东高考听说训练真题

2020-02-27 10:25:26  来源:文英工作室的博客 文章作者:文英工作室的博客

点击预约198元超值在线1对1体验课 1次课解决专项问题

赠送价值198元升学书籍、40分钟线上诊断。

点击预约


*1314人已预约,寒春1对1、8人班和1对2在线课首课体验不满意,可全额退费。

198元2小时突破课学习一个知识点(赠送1对1线下诊断)>>
虽然现在高考听力考试时间还没有定下来,同学们也要认真对待它。现在就让小编给大家带来广东高考听说训练真题,希望大家能够好好复习!
 
 
点击免费下载广东高考学习资料包(内含历年试题、学习笔记、重难点整理、思维导图、政策专业视频讲座等各类资料100+份
 
 
In this part, you are required to watch a video clip and read after the speaker in the video.
 
Almost eleven kilometers deep, the Pacific is the deepest body of water on the planet. But sometimes, the seabed shoots to the surface.  The creation of a new island. This is Kavachi, one of the most active undersea volcanoes in the world. Powerful waves keep sweeping its efforts away. Today, only 1% of this vast ocean is land, and much of it owes its existence to the powers of volcanoes like Kavachi. The never-ending rise and fall of land in the Pacific will continue to produce strange and wonderful worlds. The natural force that created land here in the first place, the ocean volcano. (66”)
 
Part B Role Play
 
In this part, you are required to act as a role and complete three communicative tasks: listen to a speaker, ask the speaker three questions and then answer five questions.
 
情景介绍(30”)
 
角 色:你是Mary。
 
任 务:(1)与朋友Tom谈论过去与未来的学生生活;
 
             (2)根据谈话内容回答另一朋友的提问。
 
Now please ask the speaker three questions. You have twenty seconds to prepare the question. When you hear a beep, begin to ask the question.
 
Q1: 你12岁时,学校是怎样的?
 
   ________________________________________________________________(10”)
 
A1: Listen to answer 1.
 
Q2: 你认为体育活动将是一样的吗?
 
   ________________________________________________________________(10”)
 
A2: Listen to answer 2.
 
Q3: 最大的变化会是什么?
 
________________________________________________________________(10”)
 
A3: Listen to answer 3.
 
Now please get ready to answer five questions. You are allowed ten seconds to prepare the answer. When you hear a beep, begin to answer the question.
 
Q1: Listen to question 1.
 
A1: ________________________________________________________________(10”)
 
Q2: Listen to question 2.
 
A2: ________________________________________________________________(10”)
 
Q3: Listen to question 3.
 
A3: ________________________________________________________________(10”)
 
Q4: Listen to question 4.
 
A4: ________________________________________________________________(10”)
 
Q5: Listen to question 5.
 
A5: ________________________________________________________________(10”)
 
Part C Retelling
 
In this part, you are required to listen to a monologue and then retell it based on what you have heard.
 
梗  概:Tom参加求职面试因堵车而迟到,再次面试时提前到达,终获录用。
 
关键词:interview(面试), late(迟到), embarrassed(尴尬), wait(等待), offer(录取,录用)
 
Now please get ready. When you hear a beep, begin to retell it. (120”)
 
____________________________________________________________________________
 
____________________________________________________________________________
 
____________________________________________________________________________
 
____________________________________________________________________________
 
2016年广东省高考英语听说考试真题B文字材料及参考答案
 
Part B
 
Tapescript:
 
W: Hi, Tom! I heard you’ve just had a new-born son.
 
M: Yes. I’m very excited. I had never thought that having a baby would make me think a lot about the future.
 
W: Oh? What are you thinking about?
 
M: I’m wondering what is life will be in ten years.
 
W: So you are predicting the future?
 
M: Not really. Being a teacher, I’m not sure if his education will be a lot different from what was for us when we were ten or twelve.
 
三问部分:
 
Question 1: How was the school when you were twelve?/ What was the school like when you were twelve?
 
Answer 1: I remember I had a classroom with about twenty students in it. Teachers used the white board rather than the computer screen in the classroom. There was not so much homework to do after class. So we had a lot of time to do sports outside.
 
Question 2: Do you think that sports will be the same?/ Will sports be the same in your opinion?
 
Answer 2: It’s hard to say. I just wonder if he will play games with his friends in the park. Actually, it worries me that kids don’t play sports freely as we did. I remember when I was twelve we would always play basketball games or baseball games. I don’t know if kids do that so much anymore. They may do something really different. You know, things change quickly these days.
 
Question 3: What will the biggest change be?/ What is the biggest change going to be?/ What can the biggest change be?/ What will the greatest change be?/ What is the greatest change going to be?/ What can the greatest change be?
 
Answer 3: I guess the greatest change might be the way of learning. Technology could change learning in ways that we cannot imagine. Maybe in the future, each student will have a robot to help with his reading and writing. This would make learning much more interesting and easier.
 
五答部分:
 
Question 1: Why was Tom so excited?
 
Answer 1: Because he just had a new-born son.
 
Question 2: What does Tom do for a living?
 
Answer 2: He is a teacher.
 
Question 3: What did Tom’s teacher use in the classroom?
 
Answer 3: The white board./ His teacher used the white board in the classroom.
 
Question 4: What games did Tom play when he was twelve? 
 
Answer 4: Basketball games or baseball games./ He played basketball games or baseball games when he was twelve.
 
Question 5: Why could the future learning be more interesting and easier?
 
Answer 5: Maybe in the future, each student will have a robot to help with reading and writing.
 
Part C
 
Tapescript:
 
Time and Trust
 
Tom was invited by a university in New York City for a job interview which was set at 10:00 a.m. Tom had never been to the city and he wasn’t aware of the heavy morning traffic. When he was nearing the downtown, his bus was only able to move forward at a very slow pace with so many cars on the road. So he reached the university an hour late and missed the interview. Fortunately, he was offered another interview which was again at 10:00 a.m. two days later. Tom was very embarrassed about being late and decided that it would never happen again. So he started out very early on the day of the second interview. It was a freezing winter morning and Tom made his way in the falling snow. He reached the university two hours earlier and waited at the gate of the building. When the director came to work, he was surprised to see Tom so early. Tom explained that he did not want to be late again. The director called him in and gave him an offer right away, saying that a man who cared so much about time should be trusted.
 
参考复述:
 
Tom was invited to a job interview in a university in New York City. The interview started at 10 o’clock a.m. Tom didn’t know much about the morning traffic there. When he was near the downtown, the bus was moving very slowly. When he got to the university, the interview had finished. Luckily, he got another offer which was again at 10 o’clock a.m. This time, Tom decided he would never be late again. He started out very early that day. It was very cold and Tom made his way in the falling snow. He got to the university two hours earlier and waited at the gate of the building. When the director came, he was very surprised to see Tom so early. Tom explained that he didn’t want to be late again. And the director gave Tom a job right away. He said a man who cared much about time should be trusted.
 
以上是广东高考听说训练真题全部内容,如果您想获取更多的学习资讯,可以关注我们的网站更新或者咨询电话4000-121-121进行咨询,我们会有专门的老师为您解答。
请加入QQ群,试题资料免费放送!
请加入QQ群,试题资料免费放送!
  • 小学四年级交流群:827828047
  • 小学五年级交流群:827920858
  • 小学升学交流群:491750509
  • 初一年级交流群:479708214
  • 初二年级交流群:482746163
  • 2020中考交流群:733539607
  • 高一年级交流群:128703676
  • 高考交流群:511498230
  • 相关课程推荐

    在线1对1体验

    • 赠线上复习诊断
    • 报名:4000-121-121

    1对1在线课程

    • 广州线下师资、教材
    • 报名:4000-121-121

    8人班在线课程

    • 同伴学习,共同进步
    • 报名:4000-121-121
    意见反馈电话:010-52926893  邮箱:advice@xueersi.com
    保存 | 打印 | 关闭
    相关新闻
    学习福利 >>更多