暑期体验季福利包

33元/198元一次课 专属福利随意领

一重好礼:康奈尔笔记法

二重好礼:个性化干货教学

三重好礼:专属3V1社群服务

四重好礼:学习报告规划解读

立即领取

*爱智康尊重并承诺保护您的个人信息

关闭

在线咨询

点击开始 在线咨询
TOP
无标题文档
广州

在线咨询

点击开始 在线咨询
TOP

中考there be句型考点及例题汇总

2018-04-11 15:30:28  来源:网络 文章作者:广州爱智康整理

 

初一我们就开始接触和学习There be句型,初中三年,我们一直在和There be句型打交道,它贯穿在很多语法学习中,常考的有There be的各种时态、主谓一致以及反义疑问句。今天,小编和大家分享中考there be句型考点及例题汇总,希望给大家学习带来帮助,例题的答案在文章的最后。


一. 单项填空

( ) 1.        a lot of rain in our hometown in summer.
A. There is  B. There has C. We have D. We has

( ) 2. There        a little milk in the bottle.
A. is B. has C. are D. have

( ) 3. There is going to       a class meeting this afternoon.
A. have B. hold C. is D. be

( ) 4. There        a lot of traffic at this time of a day, so you’d better        more careful.
A. has, be  B. have, been C. is, be D. are, are

( ) 5. There        some water in the cup.
A. is  B. am C. are D. be

( ) 6.        there good news in today’s newspaper?
A. Is B. Are C. Were D. Was

( ) 7. How many people         in your family?
A. do you have B. are there C. you had D. there are

( ) 8. There       an apple and ten bananas in the basket. You can take any of them.
A. is B. are C. has D. have

( ) 9. How many teachers       there in your school?
A. is B. are C. have D. has

( ) 10. There isn’t any bread on the table,        ?
A. is there B. isn’t there C. has there D. was there

( ) 11. There      an apple tree near the river.
A. is B. am C. are D. be

( ) 12. There       a talk about American country music in our school tonight.
A. will have B. is going to have C. is going to has D. will be

( ) 13. There       anything new in today’s newspaper.
A. isn’t  B. aren’t C. hasn’t D. haven’t

( ) 14. There      sheep in the field.
A. is small  B. are much C. are a few D. are a little

( ) 15. There are       in the field. They are eating grass.
A. a horse B. much horse C. many horse D. many horses

( ) 16. There is no rice in the bag,       ?
A. is it  B. isn’t it C. is there D. isn’t there

( ) 17. There       many trees here two years ago.
A. was B. is C. are D. were

( ) 18. ----           ?
---- There are five.
A. How many boxes on the table B. What are those
C. What’s this D. How many boxes are there on the table

( ) 19.         on the table.
A. The pen is B. There is the pen C. Pen is D. There has a pen

( ) 20. There       a new bed and an old desk in the room.
A. is  B. are C. have D. has

( ) 21. There        an important meeting tomorrow.
A. will have B. will be C. is going to have D. is going to has

( ) 22.        many trees here three years ago.
A. There is B. There was C. There are D. There were

( ) 23. There       thousands of workers in that factory.
A. am  B. have C. be D. are

( ) 24. There       a lot more people in this room than in that one.
A. is  B. am C. have D. are

( ) 25. There       a map between the two windows.
A. is B. are C. will be D. was

( ) 26. There        a box of oranges in the room.
A. is  B. are C. have D. has

( ) 27. If there       a “No Swimming” sign,don’t get into water.
A. are B. have C. were D. is

( ) 28. There        a lot of people over there. Do you know what has happened?
A. are B. was C. have D. is

( ) 29. There are a few differences between them,         ?
A. are there B. are they C. aren’t they D. aren’t there

( ) 30. There        something new in tomorrow’s newspaper.
A. is going to have B. is going to be
C. are going to have D. are going to be

( ) 31. Beijing       rainy. And there       much wind, too.
A. will have, will have B. will be, will have
C. will be, will be D. will have, will be

( ) 32. How many       are there in your family?
A. peoples B. the people C. people D. some people

( ) 33. The radio says      a cold day in South China tomorrow.
A. will be B. will have C. will get D. there will be

( ) 34. There is little water in the bottle,        ?
A. isn’t there B. is there C. are there D. is they

( ) 35. There are few apples in the fridge,         ?
A. are there B. aren’t there C. aren’t they D. are they

( ) 36. There is a teacher and        students in the classroom.
A. any B. some C. the D. much

( ) 37. ---- Is there      egg in your bag?
---- No, there is       apple in my bag.
A. a, a  B. a, an C. an, a D. an, an

( ) 38. There       two bottles of milk on the table.
A. is B. are C. have D. be

( ) 39. There are some       on the beds.
A. baby B. babys C. babies D. babyies

( ) 40. There are        in the room.
A. a man teacher B. some man teachers
C. some men teachers D. some mans teachers

( ) 41. How many students        in your class?
A. is there B. are there C. has D. have

( ) 42. ---- Is there a cat near the chair?
---- Yes,        .
A. it is B. they are C. there is D. there are

( ) 43. There       some      in the glass.
A. is, milk  B. are, milk C. is, milks D. are, milk

( ) 44. There       some food in the basket.
A. have  B. has C. is D. are

( ) 45. Are there       in the picture?
A. a flower B. some flower C. some flowers D. any flowers

( ) 46. ----What’s in the box?  
----        some bottles of milk in it.
A. There has B. There have C. There is D. There are

( ) 47. There        a meeting this afternoon.
A. is going to have B. will have
C. is going to be D. are going to be

( ) 48. There’s         food in the fridge.
A. not B. any C. many D. no

( ) 49. There’s going to be       tomorrow.
A. raining B. rain C. rains D. rainy

( ) 50. Is there going to        a football match tomorrow?
A. is B. have C. be D. hold

二. 用 be 的适当形式填空

1. There      a book on the desk.
2. There      an orange and two apples on the table.
3. There       some bread in the paper bag.
4. How many chairs       there in your classroom?
5. There       two English books and a Chinese book in my bag.
6. ---What’s in the purse?
---There      some money.
7.         there any children in the room?
8. There       a strong wind tomorrow.
9. There       great changes in Harbin in the past ten years.
10. There       a sports meeting next Friday.

【参考答案】

一. 单项填空

1. A 2. A 3. D 4. C 5. A 6. A 7. B 8. A 9. B 10. A
11. A 12. D 13. A 14. C 15. D 16. C 17. D 18. D 19. A 20. A
21. B 22. D 23. D 24. D 25. A 26. A 27. D 28. A 29. D 30. B
31. C 32. C 33. D 34. B 35. A 36. B 37. D 38. B 39. C 40. C
41. B 42. C 43. A 44. C 45. D 46. D 47. C 48. D 49. B 50. C

二. 用 be 的适当形式填空

1. is 2. is 3. is 4. are 5. are
6. is 7. Are 8. will be 9. have been 10. is going to be/will be

 

以上是中考there be句型考点及例题汇总文章内容,更多资讯请关注爱智康官网。

请加入QQ群,试题资料免费放送!
请加入QQ群,试题资料免费放送!
  • 小学四年级交流群:491750509
  • 小学五年级交流群:594863422
  • 小学升学交流群:482746163
  • 初一年级交流群: 511399940
  • 初二年级交流群:251655319
  • 2018中考交流群:128703676
  • 高一年级交流群:243562906
  • 高考交流群:164779449
  • 相关课程推荐

    小学春季精品1对1课程

    • 定制专属于你的学习方案
    • 报名电话:4000-121-121

    初中春季精品1对1课程

    • 定制专属于你的学习方案
    • 报名电话:4000-121-121

    高中春季精品1对1课程

    • 定制专属于你的学习方案
    • 报名电话:4000-121-121
    意见反馈电话:010-52926893  邮箱:advice@xueersi.com
    保存 | 打印 | 关闭
    相关新闻

    报名预约领取(学员福利)

    *爱智康尊重并承诺保护您的个人信息

    暑秋课程 >>更多